Stackbo Islandshästar är ett litet familjedrivet företag.
Verksamheten startade på Mackmyra Bruk i mitten på 90-talet under namnet Mackmyra Islandshästar och i maj 2005 flyttade vi till det här huset i Stackbo och samtidigt bytte vi namn till Stackbo Islandshästar.


Verksamheten består idag av turridning, ridskola och lägerverksamhet. Vi har även en hel del gästande instruktörer som kommer hit och håller kurser. Du kan läsa mer om det under fliken Övriga kurser.

 

Vi har idag 19 egna hästar, 11 av dem är ridhästar och används i den dagliga verksamheten resten är fölston och unghästar som står på tillväxt eller är under inridning.
Vi har även 25 inackorderingar i varierande ålder och ras.

 

Karina Eklund - är den som driver och har huvudansvaret för rid-och hästverksamheten.
Jobbar deltid som socialsekreterare i Sandviken och resten här på gården i den egna verksamheten.
Diplomerad B-instruktör (SIF)
Diplomerad Ridledare (SIF)
CR-instruktör nivå 1, för info: www.crsweden.se

 

 

Linn Gilberg - började rida för Karina Eklund som sexåring. Efter att ha gått naturbruksgymnasium i Östersund med inriktning islandshäst och sedan jobbat tre år för en hästtränare är hon nu sedan ett år tillbaka i Valbo och driver sitt eget företag i anslutning till Stackbo Islandshästar. Håller kurser både här i Stackbo och på andra ridskolor, tränar, tävlar och säljer hästar och jobbar också med avel.

Erbjuder genom sitt företag unghingstbete på våra ägor med stora ytor att röra sig på, både skog och ett lite mer öppet hygge och med daglig tillsyn.

 

Linn är även ägare till en av våra inackorderingar – hingsten Hilmir-Snaer frá Ármóti som till och från betäcker här på gården. Se även hans egen hemsida: www.hilmir-snaer.se

 

Chester